Inmiddels is het wel bekend, Barney heeft de Finale van de International Darts League gewonnen!!!!  Leuk, en de eerste keer dat dit evenement gehouden werd, en in Den Haag (zijn woonplaats) en hij is nu weer nummer een op de wereldranglijst. Dat zijn zo van die prettige dingen voor een Darter.

De wedstrijd kende twee breaks dus bestond uit drie delen. Het eerste deel leek van Barneveld zo ongeveer over Merv King heen te racen naar de overwinning. Maar Merv was niet murw en kwam terug. Van 4-1 in de eerste break naar 7-4 in de tweede break. Meteen na de tweede break pakte Merv 5 legs achter elkaar en was ik even bang dat hij een spectaculaire overwinning ging halen. Maar nee, Barney kreeg zijn act together, gooide er plots even flink op los en eindigde de wedstrijd met een mooie tien-darter. De zaal uit zijn plaat, ik dansend op de bank en mijn hond blij dat het gedoe weer is afgelopen.

Op naar september voor de Darts Championship. De enige wedstrijd op Barney’s verlanglijstje die hij nog niet gewonnen heeft. Hoewel ik meer favorietjes heb, gun ik het hem van harte!

Of anders gezegd: u bent weer even van het dartsgezeur af šŸ™‚