… de laatste tijd? De kleinste dingetjes lijken net ff niet helemaal goed te mogen gaan. Na ons geweldige weekend, begon het vandaag natuurlijk ook weer goed. Om half een zou ik een monteur hier te zien krijgen voor het schoonmaken van de ketel en -als dat niet afdoende is – het omleggen van de verwarmingsleidingen. Een late afspraak waar ik speciaal om verzocht had omdat ik chronisch ziek ben en tot s’middags moet slapen.

Om twaalf uur laat ik even snel de hond nog uit en werp ik gelukkig een blik in de brievenbus. Waar natuurlijk twee briefjes in lagen van het onderhoudsbedrijf. Ze waren om 8.00 en 11.10 geweest en ik moest maar een nieuwe afspraak maken. Woeaaaah!! Het was al te mooi om waar te zijn, zo makkelijk een afspraak kunnen krijgen voor s’middags.

Dus maar bellen. Ik al een beetje opgefockt, hij meteen boos want ‘ze zouden s’ochtends komen hoor, dat was toch logisch met zo’n hele verbouwing. Om acht uur hebben we afgesproken!’. Tuurlijk, ik ben al twaalf jaar chronisch ziek maar dat was ik met het maken van de afspraak even vergeten?? Bovendien kwamen ze de ketel schoonmaken, de verbouwing is dan waarschijnlijk niet meer nodig. Enfin, toen wist hij het weer en deed het af als klein communicatiefoutje. Ze komen alsnog, tussen 13.00 en 15.00. En bekijken dan maar eens wat ze eigenlijk moeten doen.

Om niet helemaal onbeschoft lomp over te komen zeg ik nog iets van ‘pardon voor mijn kwaadheid, komt omdat er al zoveel mis gegaan is tot nog toe’. Toen had ik het helemaal gedaan, want ze hadden zich voorbeeldig aan de afspraken gehouden hoor! Dus wat liep ik de schuld nu aan hun te geven!

De eerste keer kwamen ze niet, de tweede keer kwamen ze wel maar vergaten alle afspraken en bevindingen zo’n beetje door te geven, de derde keer werden de afspraken in de computer gezet maar werd de opzichter overgeslagen, dan laat niemand meer wat horen en moet ik iedereen opnieuw af, weten ze opnieuw niet waarvoor ze moeten komen en krijg ik van iedereen een preek dat ik eerder aan de bel had moeten trekken met een eerste melding (?), krijg ik een afspraak voor een verbouwing vanwege een constructiefout, is het een week later geen constructiefout maar is de ketel nooit schoongemaakt (wat ik telkens heb aangegeven maar ‘dat was ook helemaal niet nodig’ tot een week geleden, toen bleek dat we gewoon niet op de schoonmaaklijst staan) en vandaag weer een constructiefout en komen ze niet op de afgesproken tijd. Bed, bodems en vloer zijn totaal verknalt en het ziet er naar uit dat dit geheel eigenlijk 20 december opgelost had kunnen zijn zonder al die schade als iemand gewoon even uit zijn doppen gekeken had en wat beter naar me hadden geluisterd (chronisch ziek staat niet gelijk aan totaal achterlijk weet u). En dat noemen ze voorbeeldig??!!!!

Inderdaad, ik ben behoorlijk uit mijn dak gegaan…