Zo lijkt alles tegen te zitten, zo kan dat in een middag volkomen omslaan. Als eerste kwam er zowaar een monteur aan huis. Dat niet alleen , hij was ook nog zeer vriendelijk, luisterde eerst voordat hij wat ging doen en legde precies uit hoe alles zo’n beetje werkt. Gevolg: ketel schoongemaakt (en het was nodig!!!), formulieren ingevuld, alles ontlucht en bijgevuld et voila, de verwarming wordt weer gloedje heet. Toegegeven, het verwarmingssysteem is niet geweldig aangelegd en zou nog aangepast kunnen worden. Maar zo is het ergste weer opgelost. Met de opmerking. ‘Dit had niet hoeven gebeuren bij normaal onderhoud’ en ‘Het had half december dus al opgelost kunnen zijn ..’ Nja, het zij zo. Het verhaal krijgt toch nog een staartje met een klacht en een claim naar de woningbouw. Overigens bleken ze iemand anders gestuurd te hebben omdat ik nogal ‘moeilijk’ had lopen doen. Oftewel, ‘omdat dat pokkewijf de oren van onze kop zeikt’ 😉

Wel kreeg ik er een vochtmeter van de woningbouw bij. De monteur had ook niet het idee dat dat nu nog wat uit ging halen, alleen al het goede weer geeft nogal vertekening in vergelijking met een strenge wintermaand. Maar ze gaan het hele huis af met dat geval dus laat dan maar staan. Dat ding tikt ook nog als een tijdbom, werd er nerveus van. Leuk, in de slaapkamer?! Heb hem in een (vochtig) hoekje gepropt zodat we hem niet horen.

Toen op naar de winkels. Ik kreeg een lift van de vriendelijke monteur, dat scheelt weer wat schoenzool. Eerst naar de HEMA waar ik nogal stom overkwam waarschijnlijk.

‘Ik heb gesproken met de bedrijfsleider denk ik, hij zat strak in het pak in elk geval’
‘Een kale mijnheer?’
‘Eh, ik weet niet meer of ‘ie kaal was eigenlijk.’
‘Met zwart, kort haar dan?’
‘Ja, die was het!’
‘Och die is geen bedrijfsleider hoor.’
‘Ow, dan had ie alleen een strak pak …’ *stilte*

Enfin, hoefde het maar half uit te leggen en kreeg mijn geld al terug. Netjes geregeld daar hoor!! Daarna nog naar de Dixons. Die deden iets moeilijker toen ik niet wilde ruilen maar geld terug vroeg, maar na het lezen van de onduidelijke verpakking ging men snel overstag.

Verder heel goedkoop boodschappen gedaan op de markt en toen heel stout een echte webcam gekocht. Eigenlijk is hij te duur maar een mens moet soms iets leuks doen nietwaar. Hij ziet er spiffy uit en .. ik ben weer goed gehumeurd!

[[image:images/webcammie1.gif:inline]]