Vandaag op netwerk: op stap met een aantal vrouwen in het nieuwe kabinet. Het eerste wat op valt is dat het wat ouderwets aandoende vrouwen zijn, ze lijken op kapsel te zijn uitgekozen. Waarschijnlijk vinden ze het kapsel van Beatrix erg hip! Tja, Balkenende heeft ze uitgekozen he ..

Het tweede wat op valt is dat ze nogal trots zijn op het ‘vrouw zijn’. En trots dat ze in het kabinet zitten omdat ze vrouw zijn. (Och en ook wel capabel hoor.). Mij is het een raadsel waarom iemand daar trots op is. Bent u trots vanwege u geslacht? Eh, dan bedoel ik het vrouwlijk/mannelijk zijn dus ..

De grootste muts: mevrouw K. Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat. Zij is trots dat er maar liefst vijf vrouwen in het kabinet te vinden zijn want :”Je neemt ook niet alleen mannen met zwarte haren in het kabinet (…)”  En, “het moet een afspiegeling van de maatschappij zijn en dat is het nu ook“. Ow? Dan hadden ze wel op zoek mogen gaan naar iemand met een donkere huidskleur. En het mogen allemaal mietjes zijn, geloof niet dat er een homosexueel opgenomen is in dit kabinet.

Haar werd ook nog gevraagd wat dan het voordeel is van vrouwen in het kabinet. Het antwoord: “Vrouwen zijn niet lang van stof. Die zijn juist zeer kort. Zeer kort. Mannen kunnen eindeloos lang doorpraten maar vrouwen doen dat niet .. ” Ze had nog wel even door willen gaan met kort van stof zijn, maar ze werd uit beeld gehaald. Ach ja, wat kan je ook verwachten van een minister van Verkeer en Waterstaat, die de hoop uitspreekt dat we over vier jaar nog meer in de file staan. Want dan gaat het economisch goed ..

U ziet, met al die files kunnen we nooooit in recessie zijn, aldus mevrouw Peijs.