Bouwfraude, WAO op de schopstoel, overtollig personeel, wat maakt het uit. Een overheidsinstelling moet sjiek wezen en desnoods slopen we reeds gebouwde delen van een gebouw en gooien we er nog eens negen miljoen euro overheidsgeld tegenaan. Want we kunnen het hoger kader toch zeker niet over een standaard vloer laten wandelen of aan een standaard bureau laten zitten!

“De uitkeringsinstantie UWV heeft een groot deel van zijn fonkelnieuwe hoofdkantoor laten slopen omdat het niet luxe genoeg was. Hierdoor is 8 à 9 miljoen gulden overheidsgeld over de balk gegooid, meldt RTL Editie.nl.

De UWV is de nieuwe overheidsinstelling die zorg draagt voor het innen en uitbetalen van alle uitkeringen in Nederland. De instelling heeft onder andere het plafond en andere delen van de splinternieuwe inrichting van een deel van het hoofdkantoor in Amsterdam Sloterdijk laten slopen, omdat die niet luxe genoeg was.

Het deel van het gebouw waar het om gaat, is bestemd voor het topmanagement en de Raad van Bestuur van het UWV. Die vonden de standaardkantoorinrichting – volgens een goed ingewijde zegsman – niet sjiek genoeg. Daarom wordt die nu op kosten van de overheid vervangen door marmer en kersenhout.

In een reactie laat de UWV weten hier niets verkeerds in te zien. De uitstraling van het hoofdkantoor is bepalend voor het imago van de overheidsinstelling, zo laat ze weten. De Raad van Bestuur heeft opdracht gegeven voor de verfraaiingsoperatie.”

Hier moet je bij het gebouw wezen waar het bord CWI na een jaar nog staat, moeten mensen een eind strompelen of komen vast te zitten op het modderige terreintje achteraf wat voor parkeerterrein door moet gaan, staat er nog geen watercontainer om wat te kunnen drinken als je – zoals ik de laatste keer – een uur moet wachten voor de keuringsarts je wil zien (u wilt wat drinken??) en zit men vervolgens gedurende de keuring in een krakemikkig, wiebelend plastic stoeltje.

Je werkt niet dus ook geen koffieautomaat willen hee!!