Een vrouw is donderdag in De Bilt aangevallen door een koe. Dat meldt de politie van de regio Utrecht. De vrouw uit Zeist was aan het wandelen in het Biltsebos aan de Holle Bilt toen zij een koe op een pad zag staan. De agressieve koe greep de vrouw met haar horens en slingerde haar over het pad de struiken in.

De koe liep wederom op de vrouw af en wilde haar opnieuw grijpen. Een andere vrouw die haar honden uitliet wist de koe weg te jagen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht, waar bleek dat ze diepe snijwonden in haar hand had. Daarnaast is het gewricht in haar elleboog gescheurd. De zogenaamde Schotse Hooglanders lopen vrij rond in het bosgebied. De koe reageerde waarschijnlijk zo agressief, omdat ze nu in haar kalverperiode zit.

Ik heb me wel vaker afgevraagd hoe het zit met die natuur gebieden. Hoewel het natuurlijk prachtig is om wat dichter bij de natuur te komen, kleven daar deze risico’s aan. Zo zijn er al meer ongelukken gebeurd, onder andere met wilde paarden. Ik wil niet zeggen dat de natuur gebieden afgeschaft moeten worden (verre van), maar wat betere waarschuwing zou misschien wel op zijn plaats zijn ..