Net even een boodschapje bij de Super gedaan en o.a. een pakje shag gehaald. Ik vroeg om Jacobs Halfzwaar en het kassameisje leek er al niet erg met haar hoofd bij. Nergens naar kijkend reken ik af en zie dan dat ik een pakje Van Nelle heb gekregen. Dus zeg ik vriendelijk “ow, ik vroeg om een pakje Jacobs”. Nee hoor, zij wist zeker dat ik van Nelle had gevraagd (terwijl ik dat nog nooit gerookt heb, ik mag vaak blunderen maar dit leek me nogal stug) en daarnaast had ze al afgerekend dus nu kon het niet meer terug. Dat deed de kassa namelijk niet (?). “Ja maar ik vind Van Nelle niet te roken, dus ik wil het omruilen voor een pakje Jacobs” Dat ging niet, Van Nelle was namelijk veertig cent duurder ..

Mijn hondje stond te wachten dus had ik geen zin in bedrijfsleiders en moeilijk doen en heb ik de Jacobs gevraagd met het aanbod die veertig cent maar te laten zitten. Toen kon het ineens wel! Belachelijk natuurlijk. Wat is er gebeurd met ‘de klant is koning’? Had ik dan maar omgeruild voor Drum, nu heb ik dure goedkope shag (:/

Mijn excuus voor het gestrooi met merknamen (o)