Het balen is wel weer wat afgenomen, iedereen tnx voor de lieve reacties! De ‘vaste’ lezers hebben deze klaagzang vaker voorbij zien komen en het is nooit gezellig lezen weet ik wel. Toch moet het er soms uit en ik moet zeggen, erover schrijven helpt echt.

Verder heb ik me door een psychiater laten uitleggen dat dit soort depressies of buien van emotionele onstabiliteit ‘erbij horen’. Heb een tijdje een soort dagboek bij moeten houden en daaruit bleek dat in tijden van terugslag of extremere vermoeidheid, emotionele onstabiliteit volgt. (En niet -zoals veel mensen denken – andersom: eerst een emotionele bui en daarna vermoeidheid!). Het enige wat ik daaraan kan doen is blijven bedenken waar die korte depressie vandaan komt en me realiseren dat zo’n bui ook altijd weer overgegaan is. Makkelijker gezegd dan gedaan 🙂

Daarnaast schort het nogal aan acceptatie van mijn kant. Veel MEers klagen dat hun omgeving zo slecht met de ziekte omgaat. Bij mij is het eerder omgekeerd, ik accepteer het zelf slechter dan mijn directe omgeving geloof ik. Er wordt aan gewerkt hoor!

Anyhoe, deze terugslag komt me deze keer nog slechter uit dan normaal het geval. Morgen gaan we naar het concert van Eminem en daar wil ik wel graag aankomen en van genieten! Maar vriendje helpt, hondje gaat zo uit logeren en naast een beetje loggen doe ik verders helemaal niets. We hebben zitplaatsen (natuurlijk) dus het ergste is het binnenschuivelen. Ach, anders ga ik wel op de grond zitten 😉 Moet lukken allemaal. Zie er al maanden naar uit en het moet gek lopen wil ik daar niet staan morgenavond!!

Dus trek ik me daar nu even aan op, hopelijk geen emotionele buien meer vanavond 🙂