Dat mensen tegen abortus zijn a la, maar in dit geval mag je je toch wel achter de oren krabben lijkt me!!

Een rechter in de Amerikaanse staat Florida heeft een zwaar geestelijk gehandicapte vrouw, die zwanger is geraakt na een verkrachting, verboden abortus te laten plegen. De 22-jarige, die een IQ van een éénjarig kind heeft, was in een staatsinstelling in Florida verkracht en is al zes maanden zwanger.

De zaak kreeg in de VS nationale aandacht, mede omdat de gouverneur van de Sunshine State, Jeb Bush, zich met de kwestie had bemoeid. De jongere broer van de Amerikaanse president pleitte ervoor, een voogd in te schakelen voor moeder en foetus, want het ongeboren leven is in de opvatting van de Conservatieven “heilig”. Voorstanders van het recht op abortus zagen in het optreden van Bush een poging om de facto een vruchtafdrijving uit te sluiten. Zij verwerpen het vonnis van de rechter.

Hoe angstig moet een bevalling wel niet zijn voor iemand met het IQ van een éénjarig kind?