Zoals een deel van u heeft gemerkt, had mijn host aardig wat problemen afgelopen week. Daarop vertelde ik dat mijn logsysteem volledig vergaan was. Nu heb ik enkele reacties in de mail gekregen dat ik beter van hosting kon wisselen. Wil het bij deze toch even voor hen opnemen ..

Mijn logsysteem is vergaan omdat iemand een comment heeft gepost op het moment dat mijn log net niet volledig terug gezet was. Zelf heb ik ook nog een posting gedaan op dat moment. Daardoor kon het gebeuren dat Pivot eraan ging. Kwam dus niet omdat Hostaces de zaken niet goed terug had geplaatst. Kreeg meteen de aanbieding de back-up opnieuw terug te plaatsen maar eigenwijs als ik ben, moest ik het zo nodig zelf doen 😉

Dat er twee keer iets mis is met een harde schijf, dat is uitzonderlijke pech. Of zoals Hostaces mij vertelde: ‘de kans is groter dat u de loterij wint dan dat er twee schijven binnen 24 uur de mist in gaan’. De luitjes daar hebben keihard gewerkt om het probleem te verhelpen en aan mijn mail te zien niet veel geslapen. Vervolgens zijn ze nog blijven hangen omdat ik problemen met mijn log had, wat ik een uitmuntende service vind eerlijk gezegd (ik was gewoon naar bed gegaan *grinz*).

Er is verder nog nooit iets mis geweest, de service is altijd zeer snel (binnen tien minuten antwoord) en goed (tot support op dingen waar geen support op gegeven hoeft te worden). De prijs is laag en enfin, op deze week na ben ik altijd prima tevreden geweest.

Dus ik ga ze niet verlaten om een vervelend incidentje.. Maar bedankt voor de bezorgheid! 🙂