Zelfs voor mij begint het nu aan de late kant te worden. Maar hoewel ik de tijd in de rechterondehoek zie verstrijken en ik best moe ben (wanneer niet tenslotte :-P), kan ik me er niet toe zetten naar bed te gaan. Ik heb kinderachtig, flauw gewoon geen zin!

Veel mensen lijken te denken dat iemand met ME graag slaapt. Ik weet niet hoe dat met MEdemensen is, maar bij mij heeft het averechts gewerkt. Ik slaap helemaaaaal niet graag sinds ik ME heb! Buiten dat ik vaak niet echt lekker lig met de gebruikelijke spierspanning en -pijn, vind ik het gewoon absoluut zonde van de tijd. Nog meer uren die zo langs me heen gaan .. Niet dat ik veel zinnigs zou kunnen doen als ik die uren niet sliep, maar het gaat om het idee.

Tenslotte slaap ik soms ook best veel van mijn dagen weg, zeker in vergelijking met de vijf schamele uurtjes van ‘vroeger’ (shhht, grootmoeder spreekt!). Buiten dat ik s’nachts erm .. s’ochtends een vrij lange nachtrust neem, moet ik overdag vrijwel altijd wel eenmaal een ‘noodslaap’ doen wil ik niet vanzelf omvallen. Werkt het allemaal echt niet mee, kan dat oplopen tot drie van die noodingrepen op een dag (maar dan maak ik me meestal al niet druk meer om het slapen, moet ik toegeven).

En niet alleen het slapen rooft een deel van de dag weg. Het in slaap komen kan aardig wat tijd in beslag nemen, het wakker worden nog veel meer. Zonder wekker wordt ik sowieso pas na een uurtje of achtien wakker (en dan voel ik me zo beroerd dat ik denk dat het principe ‘dan zal je het wel nodig hebben’ in mijn geval niet opgaat). Maar met wekker en hulp van vriendje wil het wakker worden nog wel lukken. Maar dan, dan moet alles nog op gang komen. Wat op zichzelf wel een half uur tot een uur kan duren. Een douche, wat eten en caffeine vrije koffie (kan psychisch goed werken als je er maar in gelooft!) is zeker s’ochtends onontbeerlijk. Maar drie keer op en dag douchen gaat ook mij wat te ver 😉

Anyhoe, een lang zeikverhaal om duidelijk te maken dat mijn associaties met slaap niet geheel onverdeeld positief zijn.

Dan ga ik nu toch maar eens lekker naar bed 🙂