Vier mensen die ‘een uitgesproken kennis van de economie hebben, kwamen aan het woord in Twee Vandaag’s item ‘De Economie: hoe slecht gaat het?‘. En de kennis werd ten toon gespreid hoor, daar kunnen we toch allemaal een puntje aan zuigen! 

Bijvoorbeeld Jort Kelder. Teveel uitgegeven en niet genoten van de vette jaren en tja, nu “de tering naar de nering zetten. Daar worden we alleen maar sterker van. Is goed!” Dat zal de duizenden werkelozen goed doen. Niets ellendig werkeloos, karakter kweken! Dat is het. Maar de Guru kon nog veel beter: “Vrouwen zijn ook elke maand depressief. Dat is een cyclus, dat gaat ook elke dag op en neer. Dat is zo ook met de economie. Daar moeten we met zijn allen even doorheen” Lachen met die Jort!

Of Willem van Kooten dan. Minder gevat als Jort, hij is tenslotte van de oude stempel. “Ach, in plaats van twee keer uit eten maar een keer uit eten. Vroeger gingen we helemaal niet uit eten!” Ja ja, luistert naar de self made man tevens multimilionair en u komt er wel.

Wat een kennis, daar kunnen wij als ‘gewoon’ mens toch alleen maar van dromen!!