Yakult zal wel blij zijn geweest vandaag. Op het RTL4 nieuws werd bekend gemaakt dat vele slogan’s als ‘verlaagt het cholestorol met x %’ op produkten niet kloppen. Men gaat die slogan’s dan nu ook aan strengere eisen onderwerpen, ze moeten wetenschappelijk onderbouwt zijn wil een producent de slogan nog mogen gebruiken.

Een van de slogan’s waar blijkbaar weinig van waar gemaakt kan worden is die van Yakult. ‘Ondersteunt natuurlijke weerstand, stimuleert de spijsvertering, doodt slechte bacterieen’ is simpelweg leuk bedacht, niet meer en niet minder. Dat Yakult als enige werd genoemd onder de noemer ‘slaat als een tang op een varken’, zullen ze wel niet erg blij mee zijn geweest … Unilever daarentegen kreeg en passant positieve publiciteit mee, blijkbaar zijn de meeste slogan’s bij hun ook echt waar.

Dat laatste verbaasde me eigenlijk het meest 😉