Zalm stelt Frankrijk miljardenboete in vooruitzicht. De EU moet Frankrijk een boete opleggen als het land ook dit jaar een tekort op de begroting heeft. Dat zei minister Zalm van Financiën op de financieel- economische tv-zender CNBC.

Bij de invoering van de euro zijn strikte begrotingsregels afgesproken. Frankrijk overschrijdt die normen voor het derde jaar op rij. Dit kan leiden tot een miljardenboete. Ook Duitsland haalt de normen maar met moeite. De Franse president Chirac pleitte onlangs voor een versoepeling van de regels, maar de EU-ministers van Financiën, Zalm voorop, waren daar mordicus tegen. <bron>

Nu vraag ik me af, zijn dit wel van die verstandige uitspraken, wetende dat het begrotingstekort hier ook amper in de hand te houden is en we tegenvaller na tegenvaller voorbij zien komen? Voor we het weten kan Zalm zelf gaan smeken om een versoepeling van regels lijkt me.

Ja ja, de Europese eenwording heeft iedereen goed gedaan … (fy)