Vandaag heb ik een aantal mensen een rolberoerte bezorgd, inclusief mezelf. Hoewel ik al jaren aan de pil ben, heb ik sinds een week zwangerachtige (mooi woord he!) verschijnselen. Misselijk, overgeven, gezwollen en pijnlijke borsten en een drang naar bepaalde voedingsmiddelen. De hele week hebben verscheidene mensen dan ook geroepen ‘je bent toch niet zwanger’, op automatische piloot riep ik lachend ‘welneeee’.

Vanmiddag onder de douche – gedurende een aanval van misselijkheid – bedacht ik me ineens dat ik mijn pil niet erg secuur meer had geslikt. Plus dat ik verschijnslen vertoon die zwangere vriendinnen ook vertoonden aan het begin van hun zwangerschap. *Shock!!!* *Zweet!!!*

In lichte paniek belde ik onmidelijk vriendin K. Die zou me wel even met beide benen op de grond zetten, ik zat vast schromelijk te overdrijven. Helaas riep ze meteen ‘ik zou maar naar de dokter gaan!’ Waar de paniek niet minder van werd. Een dokter leek me overdreven, maar een test was misschien geen slecht idee.

Dus op naar de drogisterij. Onderweg kwam ik natuurlijk net vriendin L. tegen die onlangs bevallen is en beaamde dat zij dezelfde symptomen had, dus dat je maar nooit kon weten. Aaargghh. Snel doorstappen dus. De ballen verstand van die testen (ja zekers, ik vrij altijd veilig jongens en meisjes!!) vroeg ik bibberig naar de goedkoopste test. Onder het betalen kreeg ik menig “och wat spannend en leuk” blikken toegeworpen die ik kunstig heb genegeerd.

Eenmaal thuis zes keer de test gelezen (je zal het maar verkeerd doen) en uitgevoerd (eenmaal natuurlijk, dat begrijpt u ook). Heel even leek het erop dat beide streepjes paars werden (is zwanger) maar hee, je moet ook niet met je neus boven die test gaan zitten wachten natuurlijk! Na drie minuten was er een heel duidelijk resultaat, CiNNeR is voorlopig nog niet zwanger.

Hoewel het tijdstip luizig is en ik mezelf niet best had verzorgd (pil, roken) en ik dus best opgelucht was, was ik stiekem toch ook een klein beetje teleurgesteld…

Kortom: ik zal wel schijnzwanger zijn denk ik? 😉