NOS-nieuws, een item over dierenleed en wat de Dierenbescherming eraan tracht te doen. Paarden in de volle zon zonder een spoortje water in de buurt, honden in oververhitte auto’s en verwaarloosde katten. Allemaal zaken die gemeld kunnen worden bij de Dierenbescherming zodat inspecteurs van die Dierenbescherming een kijkje kunnen nemen en eventueel in kunnen grijpen.

Edwin Opperman is zo’n inspecteur. Hij rijd rond en gaat op meldingen van dierenleed af. Zo werd hij ook opgeroepen omdat er twee dode katten gevonden waren, overleden aan een teveel aan vlooien. Het huis waar de katten vlakbij gevonden zijn, blijkt bevolkt met meer katten die omkomen van de vlooien. Gezien de hitte verwacht men een explosie van vlooien als er niets aan gedaan wordt. Dus worden de dieren in beslag genomen en met de dierenambulance naar de dierenarts vervoerd, de reporter heeft er een mooi plaatje van gemaakt. Dat is mooi zult u denken. Dacht ik ook. Tot ze eindigden met “de katten zullen waarschijnlijk afgemaakt worden”.

Pardon??!! Kan iemand mij dit uitleggen??! De katten zagen er nog alert en levendig uit, waarom niet ontvlooien en een nieuw baasje zoeken! Ik weet wel dat dierenasiels overbevolkt zijn maar godverdomme gezonde katten in laten slapen omdat ze teveel vlooien hebben, gaat mijn verstand volledig te boven!

Gadverdamme wat een deprimerend nieuws 🙁