U heeft het allemaal natuurlijk wel ergens gehoord of gelezen, het grootste gedeelte van het Nationaal Huwlijksgeschenk aan Willem-Alexander en Maxima is besteed aan het voorafgaande huwlijksfeest in de Arena. Namelijk 2,1 miljoen aan het feest zodat er slechts 1,2 miljoen over is voor goede doelen. De opbrengst van het opgezette Oranje Fonds ‘viel wat tegen’. Bij voorbaat was bekend bij de organisatoren dat 2,1 miljoen naar het feest zou gaan. Blijkbaar vond men het niet nodig dat ook aan de bevolking meegaf voor het geld uit de zakken geklopt werd.

Nou vond ik het al een belachelijke vertoning. Als bevolking wordt men opgeroepen om vooral geld te geven voor een prachtig nationaal geschenk wat gebruikt zou gaan worden voor sociale projecten. Vervolgens komt men erachter dat zij met 2/3 een bruidsfeest hebben gefinancierd. Of dat niet lullig genoeg is komt er net op SBS-nieuws een of andere Knurft voorbij van het Oranje comittee en die had zijn woordje klaar hoor. Op de vraag ‘Sommige mensen vinden die verhoudingen van het geschenk wat scheef’ antwoorde hij bits: “Ja, dan had de bevolking meer moeten geven he?”

Kijk, DAT is nu meteen de rede dat de bevolking steeds minder scheutig wordt met dat soort acties he!!!! (fy)