Las net een artikel bij Frozen over iemand die ontslagen was vanwege zijn geaardheid. Dat nog kan gebeuren in deze tijden is behoorlijk bizar vindt u niet? Het artikel eindigde met een uitspraak van ontslagene (die overigens in gelijk is gesteld voor de commissie gelijke behandeling): ,,Discriminatie? Ja, natuurlijk. Ik maak het nog vaak genoeg, zo niet iedere dag mee. Er is zo veel schijntolerantie in Nederland. Mensen vinden alles prima, als het maar niet te dichtbij komt. Dan zijn homo’s toch weer eng.”

Gisteren zat ik met een mijnheer in de kroeg die ook even kwijt moest dat hij ‘een hekel heeft aan homo’s’. Op mijn vraag waarom was de reactie “Ze komen altijd op me af. Maar ik ben toch zeker geen homo! Bah, laat ze wegblijven.’ Met nog een onzekere ‘ik zie er toch niet uit als homo??” er achteraan. Het illustreert goed welke schijntolerantie er heerst denk ik. Het is niet erg dat mannen homosexueel zijn, zolang deze mijnheer er maar absoluut niets van merkt. Bang dat het ‘afwrijft’ zeker?

Zou hij ook zo reageren als er hordes vrouwen op hem af zouden komen, ook al zijn die vrouwen zijn type niet? Nee natuurlijk niet, DAT is namelijk heel erg complimenteus …