Onze financieen eens goed bekeken hebbende, de voorgenomen accijnsverhoging op tabak horende en de poging van Blog4fun volgend, ben ik er weer over aan het peinzen en piekeren. Het zou een verschrikkelijk goed plan zijn om te stoppen met roken.

Inderdaad, vooral is het goed voor de gezondheid. Dat weet u, dat weet ik. Hoewel roken Alzheimer zou tegengaan en helpt aan een betere concentratie. Maar goed, het weegt niet op tegen de negatieve gevolgen natuurlijk. Begin nu al met goedpraten geloof ik. Moet naar de voordelen kijken, moet naar de voordelen kijken, moet ..

Hoewel een economische rede niet de beste motivatie levert, hoop ik toch dat dat feit me over een drempel kan helpen. Ben nog nooit gemotiveerd genoeg geweest om echt te willen stoppen met roken. Eerlijk gezegd ben ik dat nog steeds niet en dat is wel een grote tegenwerkende factor. Tja mensen, het is niet voor niets een verslaving hee!

Enfin, in de zeer, zeer nabije toekomst ga ik toch een poging wagen. En dit weekend ga ik er alvast over denken en voorbereiden en over lezen (Allen Carr ligt al klaar op het nachtkastje!) en vooral: een lijstje maken met de enorme voordelen van niet roken. Gezonder, betere smaak, lekkerder ruiken, geen paniek meer als de sigaretten op drijgen te raken en het zondagavond is en natuurlijk een fikse geldbesparing. Dit lijstje wordt hopelijk nog aangevuld met meer sukkelige argumenten om een verslaving tegen te gaan 🙂 Ow en ik spek de staatskas weer een stukkie minder, dat is altijd goed als het om genotsmiddelen gaat!

Inderdaad, ik ga niet vertellen wanneer die poging plaats gaat vinden. Iedereen laten weten wanneer ik wil stoppen levert dusdanige hevige, zweterige paniek op dat ik daar blijkbaar nog niet klaar voor ben. Maar het voornemen vertellen is al een grote eerste stap toch?

Mocht ik ineens iedereen gaan afsnauwen hier dan weet u waarschijnlijk al genoeg 😉