Is het een nu onlosmakelijk verbonden met het ander. Nou nee, nog niet in elk geval. Sterker, de topmanagers kwamen in opstand tegen afromen of matigen van de hogere top inkomens. Hoofdargument blijft: in andere landen verdienen topbestuurders nog altijd vele malen meer. Met wat nevenargumentjes als ‘we hebben ook een grote verantwoordelijkheid’ en ‘we werken veel’.

Mijn reactie: DUH! De gemiddelde nederlander ziet per dag een bezuinigingsmaatregel extra langskomen, aankomende Prinsjesdag wordt een waar bloedbad en honderden mensen per maand zien hun baan in rook opgaan. We gaan er allemaal flink op achteruit, de een nog veel meer dan de ander. Gezondheidszorg, onderwijs en veiligheid hollen om het hardst terug richting middeleeuwen (inderdaad, overdrijven is mijn vak). Oftewel, het zijn voorlopig sombere tijden. Maar de topmanager die op een jaarsalaris al zou kunnen rentenieren gaat in de aanval tegen iets minder meer!!

Geef mij zo’n luxe probleem!