Vandaag heeft iedereen me zo’n beetje verteld dat mijn motivatie om te stoppen met roken de verkeerde is en dat ik het dan niet lang ga volhouden. Daar zit wat in natuurlijk. De beste motivatie is: stoppen met roken een vieze gewoonte vinden. Dat vind ik wel, maar zo af en toe.

In elk geval ben ik wel begonnen met het lezen van Allen Carr. Daar heb ik al van geleerd dat roken echt een ontzettend domme gewoonte is. Dat rokers moeite hebben moeten doen om verslaafd te raken aangezien vrijwel niemand zijn eerste sigaretten lekker vind. Dat zeggen dat roken nu eenmaal lekker is dus best dommig klinkt en dat dat ook de verslaving is die spreekt. Dat de lichamelijke verslaving makkelijk van af te komen is, maar de geestelijke verslaving een groter probleem is.

Ben ik nu meer gemotiveerd om snel te gaan stoppen? Tot mijn schaamte .. niet echt. Ben wel meer overtuigd dan ik al was dat roken echt een enorm domme geldverspilling is en voelde me na het lezen van de eerste hoofdstukken een beetje een sukkel 🙂

Nog driekwart boek te gaan, dan zou ik volgens Allen – die inmiddels na publicatie van zijn boeken zelf weer rookt – geheel gemotiveerd zijn om met gemak te stoppen!