• Ziekenfondsverzekerden gaan meer betalen voor minder zorg. Het kabinet gaat 1 miljard bezuinigen door het ziekenfondspakket te verkleinen. Zo gaan bepaalde medicijnen maar ook fysiotherpie en tandartscontrole grotendeels uit het pakket. Die moet u zelf gaan betalen. Of u moet zich bijverzekeren. Dat kost zeker 115 euro per persoon.
  • Het kabinet wil nog eens 1 miljard bezuinigen door een verplicht eigen risico van 200 euro per volwassene in te voeren. Wie regelmatig naar de dokter moet, is die 200 euro gewoon kwijt.
  • Per 1 januari aanstaande gaat de nominale ziekenfondspremie weer flink omhoog. Reken maar opnieuw op 100 euro per persoon.

U hoeft niet eens veel pech te hebben om er de komende jaren 700 euro op achteruit te gaan door de ingrepen in de Ziekenfondsverzekering. Daarbij krijgen mensen met een zwakke gezondheid en de lage inkomens de hardste klappen.

De FNV vindt dat het ziekenfondspakket alle noodzakelijke zorg moet dekken. Bovendien moeten de lasten naar draagkracht, en niet naar gezondheid, worden verdeeld. Met de plannen van de regering wordt de solidariteit tussen gezond en ziek en tussen hogere en lagere inkomens aangetast. Goede gezondheidszorg is straks niet meer voor iedereen betaalbaar!

Klik hier om de petitie van de FNV voor btaalbare zorg te tekenen.

Normaal ben ik niet zo van het doorsturen en oproepen, maar dit vond ik wel een goede actie ..