Vandaag zat ik met een mede WAOer te kletsen over keuringen en herkeuringen. Zij kan niet met authoriteit omgaan is daarop afgekeurd, ik ben beoordeeld op een psychische aandoening, twee chronische ziekten en een daaruit voortvloeiende lange lijst van lichamelijke beperkingen. Beiden vielen we in dezelfde regelingen en zaten we in dezelfde periode bij hetzelfde kantoor van het GAK. Elk hadden we alleen een andere keuringsarts.

Zij deed haar verhaal, stond zo weer buiten en werd vervolgens bij de arbeidsdeskundige in een minuut 100% afgekeurd. De herkeuring na een jaar verliep precies eender, met het verschil dat ze niet opnieuw de hele papierhandel hoefde in te vullen. Ik leek al bij mijn eerste gesprek ziektewet in een WAO-keuring beland te zijn, kreeg elke vijf minuten een andere rede waarom ik nooooit afgekeurd zou worden, werd onbeschoft behandeld en elk detail werd nagetrokken bij elke arts die ik ook maar de laatste vijf jaar bezocht had, een diagnose van een huisarts werd geheel van tafel geveegd. Alle beperkingen werden in twijfel getrokken en moesten door mij en mijn partner uitvoerig verdedigd worden. Uiteindelijk werd ik moeizaam afgekeurd omdat er niet genoeg banen zijn in Nederland die ik met mijn beperkingen zou kunnen doen. Momenteel wacht ik al zes maanden op het resultaat van mijn herkeuring na een jaar. Heb alle papieren zoals bij een eerste keuringen opnieuw in moeten vullen (12 kantjes) en opnieuw machtigingen moeten verlenen om bij artsen gegevens op te vragen. Opnieuw heeft elke arts en peut die gegevens ook aangeleverd.

Als DAT geen willekeur in behandeling is, dan weet ik het echt niet!!