Sinds twee weken zijn vriendje en ik volslagen verslaafd aan Unreal Tournament. Maar in twee weken zijn alle kaarten dan ook wel op alle mogelijke manieren uitgespeeld. Vanmiddag op viste bij mijn schoonmama voor haar verjaardag konden we meteen even bij zwager in de computer spelletjes snuffelen. Het trof, hij had Unreal Tournament 2003!! Met veel moeite en na een hoop gesmeek mochten we hem dan toch lenen om eens uit te proberen. Joepie, een avond vol speelplezier. Dachten we …

Eerst bleek dat Unreal Tournament 2003 maar liefst 3 Gigabite in beslag zou gaan nemen. Oeps, die ruimte had ik allang niet meer vrij! Goed tijdstip om een en ander aan backup’s en foto’s te gaan branden, de computer stevig op te ruimen en wat files te verschuiven. Een uurtje later kon het installeren beginnen. De eerste CD had ongeveer drie kwartier nodig om geinstalleerd te raken, de tweede CD en half uur. En aan het laatste eindje van CD 2 kreeg ik natuurlijk een critical error (e_04) Ok, alles er weer af, computer opnieuw opgestart en alle testen die Norton Systemworks in zijn arsenaal heeft losgelaten op putertje. Slechts 51 registry errors, 6 windows foutjes en 80% fragmentatie. Defragmenteren dan maar. Anderhalf uur later was mijn schijf weer netjes ingedeeld en de irritatiegrens reeds in zicht. Toch met halve goede moed opnieuw de CD’s in de lade. Opnieuw aan het einde van CD 2 een critical error (e_04) (e_04) Denk, denk, denk (auw!) Gewoon een poging over de oude, verprutste installatie dan maar. Hee, nu loopt hij na tien minuten al volkomen vast. Woeaaaaaah!!!! Vriendje zat al uren te spelen inmiddels en de irritatiegrens was ruim overschreden *grmbl* Zou ik te weinig bufferruimte hebben misschien? Nog meer delete, schuif, brand tot ik ruim, ruim schijfruimte over had. CD’s erin en ja hoor, na een uur had ik dan eindelijk een geinstalleerd spel!!!

Leuk, leuk meteen een multiplay opstarten. Ehr, ‘invalid key or in use by another user’. Shit zeg, zijn we nu verplicht om twee versies aan te gaan schaffen voor een huishouden?? Even overwogen mijn computer uit het raam te smijten maar dat is ook zonde hee. Dan maar spieken op fora en FAQ’s. Ah kijk, misschien op een andere manier over het netwerk spelen zou kunnen helpen. Geprobeerd en tee dee hee, zowaar konden we het spel eens gaan proberen.

Moet zeggen, grandioos spel als je een fan van 3D-Shooters bent. Geluid, beeld, wapens, skins, mappen, allemaal mooi gemaakt en geweldig om te spelen! Alleen jammer dat bij het derde spel mijn computer er bij de start continue mee op besloot te houden om vage redenen waar ik nog niet achter ben. Nog wat meer schoongepoetst en opgeruimd en inmiddels is het half vijf s’nachts en heb ik er wel genoeg van.

Mijn computer is echter weer in goede staat dus denk dat er morgen weer volop gespeeld kan worden. ECHT gespeeld dan dus.. 🙂