Het Dartsseizoen is weer begonnen. Of tenminste the World Darts Trophy is begonnen. Normaal zit ik dan alleen nog maar met mijn neus tegen de tv aangedrukt maar afgelopen weekend heb ik spontaan de helft gemist en maandag viel ik halverwege in slaap. Enfin, gisteren heb ik alles weer meegekregen (of dat zo fijn is is een andere vraag) en ben nu al klaar voor vanavond 😉

Wel weer zeer irritant, tussen de wedstrijden door krijgen we niet alleen Hart van Nederland te zien, maar ook het ‘Oranje nieuws’. Midden in een wedstrijd schakelt men zomaar over zodat we anderhalf uur later de herhaling van het reste nog mogen bekijken. Woensdag hebben Darts-fans helemaal pech omdat Nederland-Tjechie zal spelen en tja, Nederland is nog altijd meer voetbal land. Nou ben ik ook wel te porren voor voetbal (alleen EK’s en WK’s) maar niet gedurende een Darts toernooi hee!!

Maar goed, het is niet anders. Ik mag waarschijnlijk blij zijn dat het uberhaupt uitgezonden wordt en het is nog altijd beter dan het zootje wat RTL 5 er doorgaans van maakt. Gelukkig speelt Barney vanavond en krijgen we woensdag nog wel een samenvatting. Het zal me benieuwen allemaal, de wedstrijden tot nog toe zijn verbazenwekkend. De ‘oudje’ lijken het niet allemaal meer te hebben. Ted Hankey (The Count, nota bene tot gisteren nummer 1 op de wereld rang lijst, zeer zelfverzekerd en een prachtige opkomst) verloor pardoes met 0 – 3 van Kumula (Smiley) en ook Andy Fordham (the Viking) en Tony O’Shea (Silverback) zijn reeds vertrokken. Merv King (the King, duh) en Martin Adams (Wolfie) moesten hard strijden om van enorme achterstand terug te komen, dat zag er ook niet best uit. Veel gemiddeldes waren bedroevend laag en sommige wedstrijden niet leuk meer om naar te kijken. Ziellig was het voor Albertino Essers die een raar armpje kreeg van de zenuwen. Van de vijf Nederlanders zijn er nu nog maar twee over, Van der Voort en Van Barneveld. Co lijkt het gewoon nooit echt te hebben met tv-toernooien, jammer jammer jammer.

Voor u denkt dat alle spelers bedroevend slecht waren, dat viel ook wel mee hoor. Tony David, Van Barneveld, Gary Anderson, Taylor en Kumula deden het bijvoorbeeld uitstekend. Ik heb Kumula zelfs zien lachen, voor iemand bij wie een glimlach gelijk staat aan een spontane lachaanval heel wat!!

Dit jaar ben ik voor het eerst aan het gokken en meespelen geslagen. Zou graag eens naar de Embassy willen dus elke dag mee SMSen is vereist! En dan is er nog de toto waar elke dag een gratis voorspelling te doen is.

Mocht iemand nog een tip hebben om me goedkoop tot gratis naar The Embassy te krijgen…ik houd mij aanbevolen!