Andries Knevel, presentator en interviewer in het Elfder Uur (nee geen link, ik ga het niet ook nog promoten hee!), denkt altijd al overal verstand van te hebben. Vandaag was onder andere een gesprek over werk en stress, overwerkt zijn en overspannen geraken, te druk werktempo en mensen die geen rust in kunnen bouwen. De geinterviewde probeerde nog wanhopig aan te geven dat niet iedereen rust kan inbouwen of werk kan afstoten maar Knevel weet beter en draagt zijn blik vol ongeloof het hele gesprek mee. Goh en hee roept hij dan ook verbaasd, hoe kan dat toch! Onderwijl komt er zelfs een mooi woordt boven: ‘Stress-gerelateerde WAOers’. En dan volgt het afserveren van onze Andries: “Er zijn mensen die het drukke werken WEL aankunnen: niet overspannen, geen burn-out, geen RSI, geen ME”

U wist het niet en ik wist het ook niet, maar ik heb gewoon ME gekregen door het drukke werktempo wat vijf jaar later in het verschiet lag!! Ik kon de druk van het hoge arbeidstempo wat ik ooit zou gaan doen simpelweg niet aan et voila, ME. Eigen schuld, had ik maar fantasierijk genoeg moeten zijn om de rustpauzes en fijne vakanties alvast in te plannen bij die imaginaire drukke baan.

Eigenlijk had ik na school dus de bijstand in moeten gaan 😉