Zo’n anderhalf jaar geleden wist iedereen het zeker, het toenmalige Paarse kabinet had er een zootje van gemaakt. Rokende puinhopen zelfs! Zo erg dat een tot dan toe verguisde homosexueel ineens helemaal in en hip werd en het geheugen van de bevooroordeelde achtergestelde daarmee als zeer kortstondig zijnde werd bewezen. Helaas werd Pim Fortuyn neergeschoten, stemde diezelfde bevolking volslagen emotioneel en werden de zogenoemde puinhopen vervolgens nog groter.

Maar de redding was nabij, nieuwe verkiezingen en twee grote partijen kwamen uit de bus. Discussies broken los en hoewel VVD en D’66 aan de zogenoemde puinhopen van Paars hadden meegwerkt, bleek opnieuw het geheugen kort en de vergevingsgezindheid groot. Dit was ineens toch het kabinet waar we niet voor gestemd hadden maar nu ineens graag wilden. Zonder het PvdA want als Jan Peter Potter het niet wil zal er wel een kern van waarheid te bekennen zijn en links is niet meer in de mode tegenwoordig, hoeveel stemmen ze dan ook vergaard mogen hebben.

De eerste tijd bleef men het eens. Teveel WAOers, steuntrekkers en ander uitschot in deze maatschappij. Bah bah, doe er eens wat aan Jan Peter Potter en Minister van Vis en Financieen!! En dat deden ze.. plus nog wat stapjes.

Morgen is het Prinsjedag. Nu al bekend als zwartste Prinsjesdag van deze eeuw, bijltjesdag, horror-dag en bloederige prinsjesdag. Iedereen zal getroffen worden en hoewel de economie weer aantrekt wordt de indruk gewekt dat we onderhand in de rij staan om achterlijkste land in de Europese Unie te worden. Sociaal vangnet, goede gezondheidszorg, hoog onderwijspeil of veiligheid .. helemaal niet belangrijk joh. Bezuinigstekort is troef, cijfers tellen over mensen!

Zouden de mensen nu NOG zo tevreden zijn met hun niet gewilde maar wel gemaakte keus? Of blijkt het geheugen opnieuw maar kort …