Heb net een stukje herhaling van het tv programma Rondom Tien zitten kijken over de bezuinigingen van dit kabinet. Het leek echter wel een rondje ‘geef de schuld aan iemand anders’. Vooral de CDAer die er zat kon er wat van. Een bejaarde mevrouw vertelde hem hoe verbitterd ze was, dat ze haar hele leven keihard heeft moeten werken en nu met AOW en klein pensioentje gewoonweg niet meer rond kan komen. De CDA-mijnheer antwoorde onmiddelijk met een verhaal over jonge WAOers en WWers die maar niet werken en de groep onwelwillenden blah. Dus de mevrouw (en de zaal) zei heel boos dat zij geen jonge WAOer was. Waarop de CDA-mijnheer maar even ging uitleggen dat zij nu eenmaal zo de dupe was omdat anderen niet willen werken of er een zootje van gemaakt hebben.

Ook de VVD-mijnheer kon er wat van, die legde gewoonweg alles neer bij de CNV-mijnheer want die hadden volgens hem ervoor gezorgd dat gezonde mensen in de WAO waren gedumpt en/of nu massaal werkeloos waren geraakt. Dat de wetten die daar aanleiding toe zijn geweest door de vorige kabinetten (met VVD en al) waren opgesteld was voor de VVD-mijnheer geen argument, het kwam door de vakbonden en werknemers! Om alles wat kracht bij te zeten ging de VVD-mijnheer gewon wat harder schreeuwen 😀

Lach er nu wel om maar het is toch diep en diep triest dat leden van regeringspartijen er zulke gedachtengangen op na houden. Zeker als je met droge ogen een bejaarde vrouw die aan het failliet gaan is in d’r gezicht kan gooien dat het komt door de generatie van haar kinderen, dan ben je een harde …

Christelijk en sociaal was het toch .. ??