Toegegeven, De Geus kan het allemaal al niet lekker uitleggen. Maar vanavond maakte hij het weer bont in Netwerk. Hij kwam met het grandioze punt dat ook hij inlevert hoor. De interviewer vroeg zich af of hij echt denkt dat hij meer inlevert dan bijvoorbeeld iemand met een AOWtje. Een verbazenwekkend volmondig ‘ja’ volgde hierop. ‘Want’ zei de Geus ‘procentueel gaan we even veel achteruit maar .. *glimlachje* het zal wel te dragen zijn’. De interviewer bracht sarcastisch serieus uit ‘ja, want een minister verdiend zo slecht niet he?’

Inderdaad, wat een lompe lul!! Hij mag dan welliswaar absoluut gezien een groter bedrag inleveren dan iemand met een AOW, hij zal het een stuk minder merken dan de AOWer die nu al niet rondkomt hee!! Wat denkt u, dat de Geus nu boodschappen moet doen bij de Aldi en zijn abonnement op de tv-gids en krant op moet zeggen om de eindjes aan elkaar te knopen? Inderdaad, ik denk het ook niet … HIJ zal het wel kunnen dragen, maar dat zal bij vele, vele mensen geheel anders uitvallen.

Bij deze een plan wat ik al eerder geopperd heb. Ministers – met name van Financieen en Sociale Zaken – moeten verplicht op stage. Niet bij een bedrijf maar in de bijstand. Niet een dagje of een weekje maar laten we zeggen een maand of zes. Alle liggende gelden worden bevroren natuurlijk, het moet wel écht lijken. Daarnaast moeten ze wel verplicht minstens een gehandicapte en een bejaarde volledig verzorgen.

Ik ben benieuwd wat er dan uit zou komen …