Ministers kunnen niet rekenen, dat moge duidelijk zijn. Afgelopen dagen werd er gediscussieerd over de invoering van de medicijnknaak. Soms afgewisseld met de medicijndaalder. Het duurde even voor ik erachter was, een knaak is ineens 1,50 euro en in twee dagen gestegen naar 1,70 euro. Merkwaardig, een knaak was synoniem aan een riksdaalder wat in de dagen van de gulden toch echt 2,50 betekende. Een kleine berekening leert dat daar nu geen zak meer van klopt dus, zowel de 1,50 als de 1,70 euro zijn omgerekend meer dan een knaak in guldens was tenslotte. En hoewel op de markt uw gulden een daalder waard was – oftewel een mooie 1,50 gulden – wordt diezelfde daalder nu in de politiek op een hoop gegooid met de knaak of eh … Inderdaad, wie het weet mag het zeggen ..

Ben benieuwd wat straks een joetje of een geeltje gaat doen op deze politieke beurs 😉