Ja ja, het is weer tijd voor het betere jatwerk. Via Frozen Solid kwam ik namelijk bij dit bizarre bericht, waar ik de essentie even van zal quoten: “AMSTERDAM – Mensen die een hypotheek zoeken moeten bij Hypotheek Visie aan de leugendetector. Het bedrijf plakt elektroden op het hoofd van de klant en zet hem een driedimensionaal brilletje op. Aan de hand van de hersenactiviteit wordt vervolgens een financieel advies opgemaakt, zo meldt Algemeen Dagblad maandag. (…)”

Ze noemen het zelf geen leugendetectortest (prachtig scrabblewoord!!) maar menen zo op maat gesneden financieel advies te kunnen geven. De hersengolven zouden namelijk een hoop van iemand’s karakter weggeven waardoor men kan bezien of iemand een dromer is of naar het onhaalbare snakt. Het klinkt bijna als een financieel therapeut vindt u niet??

Hoe dan ook, mij klinkt het belachelijk in de oren!! Zou me niet verbazen als het een zeer verlate 1 april grap blijkt te zijn 😉