Het was mij nogal ontgaan maar blijkbaar is vorige week in het nieuws geweest dat de politie bizar weinig doet aan benzinedieven, ofwel mensen die wegrijden na tanken zonder te betalen. De pomphouders kunnen kentekennummer, type auto etc op tape aanleveren maar de politie is nog niet bevoegd om de bijbehorende gegevens te geven.

Lullig maar waar, door dit bericht hebben veel burgers het idee opgevat om ook benzinedief te worden. Sommige pompen hebben circa vier wegrijders op een dag! Tja, het was ook wel vragen om problemen nietwaar? 😛

Enfin, binnenkort is het grote benzinefeest afgelopen. Minister Donner van Justitie heeft inmiddels toegezegd een stichting op te gaan richten die wel de gegevens bij kentekenplaten kunnen vrijgeven zodat de dief gepakt kan worden.

Het is dat ik geen rijbewijs heb .. anders was de verleiding groot geweest vrees ik .. 😉