Dit stukje is niet geschikt voor mensen die niet tegen vrouwenpraat kunnen! Dus niet zeggen dat ik u ermee overvallen heb 😉

Vandaag een raar dagje achter de rug. Terwijl ik gewoon nog aan de pil ben werd ik vanochtend spontaan ongesteld. Dat is al de zoveelste keer na mijn conisatie (operatie baarmoederhals) afgelopen december en nu was ik nog niet eens aan het doorslikken (euh, dat klinkt inderdaad vreemd, ik bedoel natuurlijk de pil langer dan drie weken doorslikken he). Let wel, dit is geen doorbraakbloeding (ik had u gewaarschuwd!) maar echt menstruatie met de PMS en alles er op en eraan. Verklaart wel meteen waarom ik gisteren zo beroerd werd! Lullig, volgende week zou ik mijn controle krijgen bij de gyneacoloog en ik had al een keer afgezegd. Wil er wel even over gaan babbelen binnenkort. Voor de conisatie gebeurde dit me nooit en nu lijkt mijn pil helemaal niet meer te werken ofzo. Vandaag wel gebeld maar jammer ende helaas, op vrijdag gaat iedereen s’middags al naar huis op die poli (??). Maandag nieuwe kansen dus.

Enfin, de dag begon dus met lichte ongerustheid. Zal er niet van ter aarde storten dit weekend maar toch .. Verder een vaag hoofd gehouden, ik slik niet voor niets mijn pil normaal drie maanden door. Sinds ik ME heb kan ik de maandelijkse misere missen als kiespijn. Maar ben redelijk zonder heel veel ongelukken de dag doorgekomen. Schade: deuk in mijn duimnagel omdat ik een blik hondenvoer erop sloeg (auhauw (e_04)) in plaats van in de voederbak (ja dat klinkt ook al vreemd he? Maar ik wilde de inhoud in een keer de voederbak in laten glijden door even hard met het blik naar beneden te zwaaien), een doorgezakte knie, een hypo, halve keuken onder de olie omdat ik vochtige aardappels in te hete olie gooide en een bijna verbranding omdat ik de vaatwasser opende die nog aan het drogen was. Valt behoorlijk mee dus!

Verder onze hond mee terug gesleept naar de dierenarts. Het arme beesje heeft in de wachtkamer trillend, met ogen als schotels een half uur staan huiveren door het gekrijs van een gemartelde kat (abces weghalen) voor ze zelf weer naar getreiterd werd. De anaalklier is nog net zo ontstoken als anderhalve week terug en dat is allemaal behoorlijk pijnlijk voor zo’n beestje. Enfin, ze heeft maar een beetje gepiept en weer een prik en een andere antibioticakuur gekregen. Nu moeten er twee pillen in een keer in (joepie!) en ze mogen niet gebroken worden (oftwel: ook niet doorgebeten!). Geen truukjes dus deze keer maar bek open en pil in strot zien te duwen. Tien daagjes slechts, leve de lol! Morgen krijg ik instructies van mijn vader, die is beter met honden (ik weer met katten). Hopelijk helpt deze kuur wel. Vanwege haar leeftijd is opereren geen optie in feite en dit is toch maar vervelend op haar oude dag.

Daarna nog goed in de war gebracht over ons kattenvoer. Het voer wat mijn dierenarts in Roosendaal juist goedkeurde voor mijn poes (nou ophouden he!) met blaasgruisproblemen, werd hier met paniek in de ogen afgeraden. Ander voer wat volgens mijn Roosendaalse arts werd afgeraden voor katten zonder blaasgruisproblemen, kan volgens deze dierenarts gewoon gegeven worden. En ik ben behoorlijk weg van deze dierenarts en hoe ze de hond behandeld! Nu heb ik het duurste voer mee wat maar te vinden is en weet ik niet wie ik nog moet geloven. Dat wordt googelen dus!

Tja, om dit geneuzel nog wat langer te maken .. verder boodschappen gedaan en acht gehaktballen gedraaid voor in de vriezer. Mijn vader kan niet draaien door atrose (dit stuk gaat steeds merkwaardiger klinken) en nou ik er toch ben leek het me een leuke actie. Ook nog wat champignons gebakken om in te vriezen en besloten de uien mee te jatten voor mezelf. Vanavond voor het eten heeerlijk geslapen en nu voel ik me wel redelijk ok en behoorlijk wakker. Komt mooi uit, ik moet nog honderd bladzijdes lezen om een boek uit te krijgen (mijn vader heeft het nog niet geklezen zelf dus het moet uit voor zondag ;)).

Zo, u bent weer volledig op de hoogte 😉