Vanwege dierendag vanavond in Kassa het onderwerp: ‘welke cosmetica is proefdier vrij getest?’. Hierbij was de Vereniging Proefdiervrij van de partij om uiteen te zetten waarom proefdieren niet nodig zijn bij het testen van cosmetica. Erg sterk uit de verf kwam het echter niet. Het begon al met het gidsje waarin staat welke merken proefdier vrij zijn getest. Het is geen keurmerk, ze kunnen de bedrijven niet nalopen maar jawel .. ze sturen de bedrijven een enquete met de vraag of ze op dieren testen. Zeggen de bedrijven nee zijn ze verzekerd van een plekje in het gidsje. En wij vertrouwen elk bedrijf natuurlijk op hun woord nietwaar!

Echter de afsluiter deed de haren overeind staan.
Felix: “Koopt u enkel producten die niet op dieren zijn getest?”
Mevrouw Stichting Proefdiervrij:”Meestal wel maar niet altijd”
Felix: ‘Ow, wanneer niet dan?”
Mevrouw Stichting Proefdiervrij: “Nou als het niet uitkomt bijvoorbeeld. Soms is het wat ongemakkelijk of niet zo praktisch en dan zondig ik gewoon”

De Stichting Proefdiervrij zal wel trots zijn op deze uitmuntende publiciteitsstunt!!!! (fy)