Dat mijn vriend een kwartier na binnenkomst nog niets gezegd had, had al een clue moeten zijn natuurlijk. Maar volkomen naief denkend dat mannen zulke dingen makkelijk over het hoofd zien, vroeg ik enthousiast “en…wat vind je van de kleur?”. Eerlijk als hij is zei hij heel snel (alsof het dan minder opvalt :D) dat hij rood mooier vond dan deze kleur eigenlijk wel. Hmz…grmbl…. “dit is anders bijna mijn eigen haarkleur” riep ik licht gepikeerd (want als echte vrouw betaamd raak ook ik beledigd terwijl ik er zelf naar vraag ;)). Maar hij vond dat mijn kapsel roept om een felle kleur. Hm … ach … tja … shit … eigenlijk heeft hij daar wel gelijk in. Ik heb ‘vooruit geverfd’ zo gezegd, de stekels en lange plukken moeten weer een gelijkmatig, als ‘normaal’ bekend staand kapsel worden. Maar zover zijn de gemillimeterde delen nog lange niet!

Enfin, nu ben ik in grote twijfel wat te doen. Meteen weer verven is niet zo’n goed idee. Ten eerste ben ik bang dat mijn haar het loodje legt. Maar ten tweede en belangrijker, ik gun mijn vriendinnen – na al het gelach dat ik een tijd niet verven nooit lang zou volhouden – de victorie van het gelijk hebben niet en zal deze kleur dan toch minstens veertien dagen moeten houden 😉

Waar lag mijn pet ook alweer?

Kleine toevoeging: nee ik ben niet zo’n onafhankelijk type wat lak heeft aan de mening van anderen maar geheel gaat voor zichzelf, ik heb wel graag een sexleven …