Het heeft wat peentjes gekost maar hier dan het redelijke resultaat, de vijf antwoorden op de vijf vragen van heer Suffie. Eerst zal ik even de spelregels uiteen zetten, misschien vind u het namelijk ook leuk om vrijf vragen te krijgen maar dan van ondergetekende.
Spelregels:
1. Laat een reactie achter en zeg dat je door mij geïnterviewd wil worden.
2. Ik antwoord. Ik stel vijf vragen, en jij geeft op jouw log vijf antwoorden.
3. Je zet de vragen en antwoorden op je log.
4. Je zet deze uitleg er ook bij.
5. En stelt vervolgens vragen aan mensen die bij jou een reactie achterlaten.

Dan nu de vragen met antwoorden:
1. Volgende week wordt je geacht je te verloven met een vooraanstaand figuur van het koninklijk huis. Je komt echter in opspraak door een eerdere relatie met een kleurrijke, maar minder nette figuur. Om wie gaat het en hoe zit dat?

Pistolen Paultje! Zou me niet graag begeven in de onderwereld maar als ik toch met een minder net figuur in zee zou moeten, dan is het met Paultje vanwege zijn hart voor dieren. Daarin is hij net zo keihard als in wapensmokkel of andere duistere zaken en daar kan ik me wel in vinden. Mooie uitspraak hierbij is â?Å“Kijk en als we dan in de krant lazen dat een of andere godverlaten boerekinkel in Schoorl z’n paard achter de tractor had gebonden, belegden wij eerst een vergadering en dan besloten we- nadat we er eerst netjes over hadden gestemd- of die man in aanmerking komt voor een persoonlijk bezoek. Als dat zo was benoemden we een commissie van een man of tien, die die man eerst horendol sloeg zodat-ie nooit meer in zijn leven een paard durfte aanraken. En daarna deden we met die man precies hetzelfde als-ie met het betreffende mishandelde dier had gedaan; in dit geval werd hij ook driemaal de wei doorgesleeptâ?.

Overigens blijft het fictief, ik zou net zo min met een duister figuur in zee willen als met iemand van het koningshuis 😉

2. Ergens komt er plotseling een stukje subsidie vrij die jou in staat stelt om iets bijzonders te gaan studeren. Wat kies je, waarom en wat ga je er mee doen?

Archeologie, en dan specifiek Oude culturen als het Oude Egypte of de Maya Cultuur. Wat me met name fascineert is waar de moderne beschaving met zijn moderne snufjes in die tijd vandaan is gekomen als ook waarom die geheel weer is verdwenen. Zo is er de theorie dat de moderne beschaving van het Oude Egypte gebracht is vanuit de ruimte. Dat we die beschaving hebben gekregen van aliens of een hogere intelligentie van outer space. Of ik het geloof ik wat anders, maar het is eindeloos fascinerend!

Wat ik ermee zou doen ligt voor de hand, natuurlijk ga ik de theorie bewijzen of weerleggen en wereldkundig maken! 🙂

3. De kikker die je uit de bek van je kat redt en die je spontaan een kus geeft, blijkt inderdaad een betoverde prins, maar wel een met duistere trekjes. Hij biedt je een nieuw leven aan, maar de keuzemogelijkheden zijn nogal typisch: 1. Een mateloos populaire actrice in het kleine art-house of filmhuis genre; 2. Zangeres van het Nederlandstalige populaire levenslied; 3. Echtgenote van een oranje-prins naar keuze; 4. Presentatrice van een onbijtshow van een grote commerciële zender; 5. Neerlands meest populaire weblogger. Welke keuze maak je en waarom?

Ik zou kiezen voor zomaar bekend zijn. U weet wel, zoals Kelly dat doet. Leuk feestjes af terwijl je niets zinnigs doet. Maar goed, ik neem aan dat ik echt moet kiezen uit bovenstaande vijf. Dan toch het voor de hand liggende: 5. Neerlands meest populaire weblogger. Er wordt wel gezegd dat webloggen voor jezelf is. Maar ik vind het ook aangenaam als mensen het willen lezen en nog leuker als mensen het met plezier lezen. Anders hield ik wel een dagboekje bij nietwaar. Bovendien spreken de overige vier opties me totaal niet aan 😀

4. De naam ‘Cinners’ roept bij mij associaties op met het werkwoord zondigen. Noem eens een drietal lastige, geheime zondes, waarmee je (hopelijk) hebt leren leven?

Poeh, dit is wel de moeilijkste vraag denk ik. Niet zozeer omdat er naar geheimen gevraagd wordt, wel omdat er weinig geheim is rondom mijn persoontje. Hoewel ik emoties niet altijd makkelijk laat zien, praat ik vrijwel overal nogal open over. Dus kies ik voor een drietal zaken die ik niet, maar anderen wel als zonde beschouwden.

De grootste zonde vond men wel mijn tot het verleden behorende open relatie denk ik. Sowieso omdat monogamie nou eenmaal de standaard is en alles wat afwijkt krijgt al snel het labeltje â?Ëœfoutâ?â„¢. Maar ook omdat menig vrouw vond dat een mijnheer per mevrouw voldoende zou moeten zijn. Oftewel ik zou mannen inpikken die de vrije markt toebehoorden. Volgens die vrouwen dan dus .. Het koste mij weinig moeite ermee te leren leven overigens 😉 Inmiddels ben ik wegens hevige jaloezie monogaam in mijn huidige relatie en weer fijn â?Ëœstandaardâ?â„¢.

Iets minder zondig is mijn bisexualiteit en dan met name het feit dat ik in eerdere relaties weigerde het idee een vriendin erbij te krijgen het raam uit te gooien. Mijn vorige relatie inclusief vriendenkring is hier menigmaal over uit zijn stekker gegaan en bezag het als een teken van ontrouw en disrespect. Merkwaardig als je bedenkt dat hij stiekem wel vond dat zijn beste vriendin sexueel in onze relatie betrokken kon worden en er wel meer wilde plannen geopperd cq uitgevoerd werden. Meten met twee maten naar mijn mening, wat mijn standvastigheid alleen maar aanwakkerde. Mijn voorkeur ligt bij mannen, een vriendin zou in die zin weinig bedreigend zijn, eerder een aanvulling in mijn leven. Heb hier overigens wel even mee geworsteld voor ik van deze mening toegedaan was en daar zo makkelijk voor uit kwam.

Een ontzettend domme zonde waar ik weinigen over verteld heb, is dat ik op zeker moment tv-celeb Beau van Erven-Dorens lichtjes heb lastig gevallen via de digitale snelweg. Stalken is wat overdreven, ik heb het beschaafd bij mails gehouden. Wat kan ik zeggen. Hij leek zo aardig (en hij was ook aardig overigens) en ik zat in een warrige periode in mijn leven. Het was dan ook niet om erotiek te doen maar een vriendschap vond ik zelf niet ondenkbaar. Inmiddels al heel wat jaartjes terug en kan er nu blozend om lachen.

5. Bij Paul Witteman verkondigde een grootindustrieel dat hij mogelijkheden ziet liggen om met het het Nederlandse bedrijfsleven enorm te profiteren van de groeiende handel en industrie in Irak. Maar, zei hij er zonder blikken of blozen bij, dan moet de Nederlandse overheid er eerst een paar miljard euro inpompen om het klimaat daar gezond te maken zodat het bedrijfsleven daar aan de gang kan. Humanitaire hulp, noemde hij dat met een stalen gezicht. Hoe sta jij daar tegenover?

Humanitaire hulp zou ik het niet snel noemen met genoemde commerciele doeleinden. Maar dat het bedrijfsleven zou profiteren van groeiende handel en opbouw, zie ik niet per definitie als iets slechts. Zowel het Nederlandse als het Iraakse bedrijfsleven zou er wel bij kunnen varen dus waarom niet. Echter wel zonder miljarden overheidssteun. Als bedrijven daar commerciele kansen zien liggen kunnen ze die grijpen maar niet op kosten (en zeker zulke hoge kosten) van de belastingbetaler. Financiele hulp bij de wederopbouw van het land moet bedoeld zijn voor inderdaad de wederopbouw van het land, niet enkel voor de opbouw van de Nederlandse industrie. Eigenlijk sta ik dus niet afwijzend tegenover beide plannen, maar dan als gescheiden iniatieven. Zoals het blijkbaar gebracht is bij Paul Witteman (was dit fictief of?) komt op mij over als goedpraterij van een totaal zelfgerichte, commerciele investering.

Hopelijk is heer Suffie in enige mate tevreden met deze antwoorden..