Dat sex helpt bij verbranden van calorieen was wel bekend. Dat mensen met een leuk sexueel leven goed gehumeurd zijn ook. Maar nu is men er achter dat sperma ontstekingsremmend werkt! Blijkbaar reist er een hoop inactief eiwit mee vanaf de bijbal. Door de hoge zuurgraad in de vagina wordt dit eiwit ‘geknipt’ waardoor het geactiveerd raakt et voila, een natuurlijke ontstekingsremmer. Waarom vrouwen dan toch bevattelijker zijn voor SOA’s is een raadsel, schijnbaar gaan die het eiwit finaal te boven.

Zo zie je maar weer hoeveel functies die kleine spermacelletjes toegeschreven hebben gekregen van Moeder Natuur. Naast de noodzaak van die cellen voor een zwangerschap werd tenslotte enige tijd geleden al bekend dat sperma slikken van de vader gedurende de zangerschap gezond zou zijn voor de betreffende baby.

Dit is overigens geen promotie om masaal onveilig te gaan vrijen!

Toevoeging via Frozen: als het aan de Paus ligt blijkbaar wel. Condooms zouden geen bescherming bieden tegen AIDS, steker het zou het krijgen van AIDS in de hand werken!???