Natuurlijk, het hooort niet. Prinsjes en prinsesjes mogen nu eenmaal niet liegen. De mevrouw van de straat zei het ook “Ze had het meteen moeten vertellen he. Eerlijk enzo”. Inderdaad, wie reserve koning en koningin willen worden moeten open kaart spelen. Elke kus voor een habbekrats op straat, zo gaat dat nou eenmaal.

Toch komt het geheel een klein tikkeltje hypocriet op me over. Want welke Nederlander heeft nu niet iets ‘misdaan’ in het verleden? Een jointje, een pilletje, naar de hoeren, een affaire, iets stelen van uw werk, het in de steek laten van een vriendin of noem maar iets geks. Weinig mensen die het perfecte leven hebben geleid en niet zijn neergevallen van saaiheid. En geef nou toe, vertelt u dat op uw werk? Aan u gehele kenissenkring? Aan famillie en geinteresseerden? Welneeee. Een groot deel van de mensen durft het nog niet op zijn log te plaatsen!!

Komt nog bij dat wij nederlanders sowieso liever niet al teveel over sex en affaires praten. Alles kan maar niets mag gezegd. Eigenlijk wordt u graag van achteren genomen maar u kijkt wel linker uit dan dat te vertellen!! Wetenschappers toveren cijfers uit hoge hoeden van vreemdgangers en hoerenlopers die schrikbarend in aantal blijken te zijn. Ook in uw vriendenkring – hoe net en welbespraakt ook – moeten minimaal een vreemdganger en een hoerenloper voorkomen. Maar ik denk dat de personen die er mee te koop lopen uitzondering zijn. Of niet geloofd worden, ‘het zal wel een grapje zijn’.

Iedereen verbergt wel iets uit zijn verleden of maakt het iets mooier dan het was. Lustige affaires worden gebracht als domme kalverliefdes, dat klinkt zoveel leuker en het wordt u makkelijker vergeven. Maar Mabel? Nee Mabel heeft een halsmisdrijf begaan. In plaats van drie weken heeft ze een gangster wel drie maanden gekend. En wie weet, er is een klein kansje, heeft ze wel sex(!) met hem gehad. En dat had ze toch breed uitgemeten aan iedereen moeten vertellen die het wel of niet horen wilde.

In het licht van dat leugentje gezien, veranderd alles. De geweldige steun aan Beatrix is nu ineens het achterbakse gehuichel om het koningshuis binnen te dringen. Al het goede werk voor Amnesty en noem maar op, totaal uit het geheugen gewist. De rest van haar leven zal iedereen het weten, zij was het, zij loog!! Het is zelfs wereldnieuws geweest vandaag.

Het is natuurlijk maar de vraag of het huwlijk wel goedgekeurd was als ze alles meteen had opgebiecht. Want wie wil er nou zo’n ‘slet’ als reservekoningin. De mevrouw van de straat had ook daar vast wel iets over te zeggen gehad. Maar daar hoeven we ons niet druk meer over te maken. Tenslotte heeft ze gelogen, en dat is onvergeeflijk!!

Tikkeltje hypocriet … toch?