Vandaag was niet alleen de dag van de groententomatensoep, maar van een nieuwe start. Voor de zoveelste keer in mijn leven dacht ik gisteren ‘het roer moet om, het gaat allemaal anders worden, morgen te beginnen’. En morgen was vandaag. Ga ik stoppen met roken? Euh..nee..sorry. Dat is even op de lange baan geschoven, ik kan niet alles tegelijk. Maar ik ben wel aan de lijn! Nou ja, op de gezond eten toer beter gezegd. Vandaar de groententomatensoep maar ook de appels, de sinaasappelsap, bouillon en de multivrucht. (Die waren in de aanbieding namelijk, verse groente is echt pokkeduur geworden!!) Alle lekkere dingen zijn achterin een kast verstopt, die mag vriendje oppeuzelen. Ook frisdrank is verboden gebied, water is het helemaal! Het enige wat ik mezelf nog gun is mijn zelfgemaakte warme koppie chocolademelk voor het slapen gaan. Maar verder wordt het vanaf nu licht beleg, gezond voer en geen suikers. Jammer dat ik niet als een gek kan gaan sporten, dan zou het afvallen een stuk makkelijker gaan.

Verder een mooi lijstje gemaakt van wat ik nog moest bellen, regelen en schrijven. Gelukkig was dat niet zoveel, op de eerste dag het lijstje af kunnen werken is zeer motiverend voor de feel-good trend. Ook voor mijn huishouden heb ik een sort of schema gemaakt maar daar staat zoals gewoonlijk meer op dan ik aankan. Morgen maar aanpassen dus. Geeft niks, vanaf vandaag ga ik ook leren loslaten dus ook daar kon ik vandaag mooi mee beginnen.

Bij zo’n nieuwe start hoort ook nieuw haar en vanaf vannacht ben ik weer brandweerwagen rood gekleurd. Inderdaad, het lange nooit meer verven heb ik netaan twee weken volgehouden dus. Minpuntje, loslaten! Laat die vriendinnen van mij maar in een stuip liggen, ik doe aan maakbaarheid van het goed voelen. Nu maar hopen dat ik binnenkort kan vertellen dat ik kilo’s ben afgevallen, mijn lijstjes heb afgewerkt, oud zeer heb afgeschud en me grandioos geweldig voel!

Zover een MEer zich grandioos kan voelen dan he 😉