Het UWV-GAK is niet altijd alles, het CWI (Centrum Werk en Inkomen) toch zeker ook niet! Vriendje zal vanaf 2 november werkeloos zijn omdat zijn detacheringscontract verloopt en tja, iedereen bezuinigt zich rot nietwaar. Om aan de veilige kant te zitten is hij begin oktober vast naar het CWI gegaan om WW aan te vragen voor het geval hij dan nog geen werk zou hebben. Uurtje of twee wachten leverde een inschrijving bij het voormalig arbeidsbureau-gedeelte op en de mededeling dat een aanvraag WW pas twee weken voor ontslag aangevraagd kan worden. Dus vandaag opnieuw richting het CWI om de aanvraag te voltooien. Twee uur wachten (en geen koffieautomaat of waterapparaat in de buurt) leverden dit keer de stomzinnige mededeling op dat hij ook s’middags had kunnen komen, ‘Dan had hij niet zo lang hoeven wachten’ (en dus vrij nemen). Samen met het gegeven dat ze alles zo aangesloten mogelijk op het ontslag regelen dus dat hij drie dagen voor ontslag nogmaals moet terugkomen om de papieren in te leveren en te laten bekijken. Dan zal alles echt in werking gezet worden, want ‘ze hebben het in tegenstelling tot de positieve berichtgeving (welke berichtgeving dan??) erg druk hoor’ en ‘zo zijn de regels sinds alles is samengevoegd in een CWI’.

Geen wonder dat ze het erg druk hebben hee! Drie keer een ochtend langskomen voor iets wat vroeger in een keer geregeld kon worden, dat levert aardig wat extra werk op met 7000 werkelozen per maand erbij. Zo zie je meteen al dat Agnes Kant gelijk heeft, uit de bureaucratische rompslomp valt nog veel geld en efficientie te halen!!

Enfin, mocht er nog een werkgever op zoek zijn naar een leuke, vlotte werknemer in omgeving Roosendaal… er is hier iemand heel erg beschikbaar! In zijn leven nog niet langer werkeloos geweest dan drie weken, in tegenstelling tot mijzelf in gezonde staat, steekt zijn handen graag uit de mouwen, is flexibel en service gericht, kan prima samen in een team maar ook zelfstandig werken, werkt momenteel in de functie van commercieel binnendienst medewerker maar kan ook grafisch zeer goed uit de voeten (en dan bedoel ik zeer goed!). In bezit van rijbewijs en goed humeur. Voor aanvullende informatie, cv en sollicitatie kunt u altijd mailen naar ondergetekende info@cinner.com , alleen serieuze reacties graag.

Je kan tenslotte niet weten wie hier meelezen ..