Wie A zegt moet B zeggen vind ik altijd, dus ik post de komende tijd nog wel updates over de zogenoemde ‘ME-doorbraak’. Vandaag weinig spectaculairs vernomen over het nieuws van gister. Zover bekend zal Kenny de Meirleir maandag een reactie geven op de beschuldigingen aan zijn adres door de NCF. Op de nederlandse ME-lijsten bleef het eigenlijk redelijk stilletjes. Denk dat de meeste MEers de kat uit de boom kijken, het zal niet de eerste keer zijn dat er een hoop stof opwaait om niets. De Belgische lijst gaf iets meer stof, voornamelijk in verdedigende setting ten aanzien van Dr. de Meirleir. Op die lijst zien een aantal patienten onderstaand nieuws eerder als bevestiging voor zijn geweldige werk en vind men het volkomen logisch dat een arts geen wetenschappelijke publicaties doet als de regerende geenskunst hem niet ziet staan. Tja, mij klinkt dat in de oren als “hij is onaardig, ik wil niet meer met hem spelen hoor”. Niet bepaald een volwassen houding die bij een wetenschappelijk onderzoeker hoort, maar dit is mijn mening maar. Er is ook nog een groep mensen die vind dat het publiceren van een boek hetzelfde is als een wetenschappelijke publicatie in een vakblad (hij had wel een boek gepubliceerd namelijk). Tja, ook daar kan ik me persoonlijk niet erg in vinden. Tenslotte kan ook ik een boek publiceren maar u kunt ervan overtuigd zijn dat het medisch-wetenschappelijke gehalte ver te zoeken zal zijn 😉

Het blijft een moeilijke zaak om als leek wat zinnigs over te zeggen in elk geval. Zowel voor- als tegenstanders moeten gissen naar motivaties waarom De Meirleir zaken nagelaten heeft. Ik vind nog steeds dat hij de schijn niet bepaald meeheeft en daar heeft hij zelf een rol in gespeeld. Maar vandaag vernam ik ook dat de NCF sommige zaken wat kan overdrijven en tja, dat kan wel net zo waar zijn. Wie het weet mag het zeggen! Verder is het eigenlijk jammer dat de discussie over een persoon zo’n grote rol gaat spelen, terwijl alle ogen gericht zouden moeten zijn op verder onderzoek.

Hopelijk maandag weer leuk nieuws hierover

..