Het verhaal gisteren kreeg nog een staartje, bij deze een vervolg dus.

Op expliciet vragen mijnerzijds, was me verzekerd dat de medicijnen en bijwerkingen vanmiddag uitgewerkt zouden zijn. Toen dat om drie uur vanmiddag niet het geval bleek maar de gewrichtspijn net zo erg bleef als gister, heb ik toch nog maar eens de huisartsenpost gebeld. Kreeg nu een hele leuke en duidelijke assistente aan de lijn die me aan het eind van het gesprek nog veel beterschap wenste, een verademing 🙂 De huisarts belde me na een kwartiertje terug. Overigens klinken ze allemaal waanzinnig depressief en mat aan de telefoon, misschien te druk in de praktijk? Maar dat is een zijspoor. Waar was ik? Ow ja, de man belde terug. Luisterde wel naar al mijn klachten, nam de tijd en wist me te vertellen dat de bijwerking drie dagen tot enkele weken zal duren. Hij was – net als ik – nogal verbaasd over de info die ik gisteren gehad had. Dat ik Fibromyalgie heb maakt de zaken er helaas niet beter op, dat vergroot de kans dat de gewrichtspijnen wat langer kunnen duren. Kan eventueel zwaardere pijnstillers krijgen maar ja, aangezien dat ook niet zaligmakend is probeer ik het wel met paracetamol en tijd. De andere symptomen zijn wel verminderd dus raadde hij af daar iets tegen te slikken (uitslag, maagpijn). We hebben samen geconcludeerd dat het een zaak van ‘pech hebben’ was.

Blij dat ik nu fijne mensen trof en normale uitleg kreeg hoor. Maar het maakt dat het gesprek gisteren achteraf gezien nog idioter overkomt. Zeker omdat ik zo expliciet gevraagd heb of de bijwerkingen vandaag zouden afnemen of dat dat langer de tijd nodig heeft. Maar goed, dit soort zaken komen blijkbaar erg vaak voor en no harm done.

Moet wel bekennen dat ik stevig baal dat ik de medicijnen ben gaan proberen. Mijn eigen huisarts twijfelde al hevig en overlegde dat ook maar ik dacht dat het wat overdreven was. Moet je natuurlijk ook nooit denken over dingen waar je geen verstand van hebt! Het lopen gaat met een snelheid van een 93-jarige en zelfs mijn sleutelbeen doet pijn! Kom in elk geval volkomen krakkemikkig bij mijn keuringsarts binnen maandag..

Voel me een beetje ziellig vandaag, mag wel een beetje .. 🙂