Het kan u toch niet ontgaan zijn, in navolging van de Albert Heyn zijn alle supermarkten met prijzen gaan stunten. Ineens kwam er het besef dat de consument steeds meer op het budget moet letten en plots wilde elke supermarkt de goedkoopste zijn. Eigenlijk wordt de prijsbewuste consument voor het lapje gehouden. Tenslotte zijn de prijzen eerst dramatisch gestegen na de komst van de euro. Dit gestunt hoeft dus niet gezien te worden als mooi cadeautje, eerder als een terechte tempering. Maar goed, voor nu is het toch mooi meegenomen. Koffie, cola, hagelslag en andere produkten, het levert een leuke verlaging van de kassabon op. Maar is dit nu allemaal wel echt zo voordelig?

Ik doe de laatste tijd zoveel mogelijk aanbieding-boodschapjes. Voordelige kiloverpakkingen of drie voor de prijs van twee, alleen de producten die ik sowieso met regelmaat in huis haal. Met behulp van een vriezer (waarvan de deur wel goed dicht moet blijven zitten!) heb ik zo toch flink kunnen besparen op de wekelijkse boodschappen. Maar nu de prijzen omlaag zijn gegaan, viel me meteen op dat de aanbiedingen ook fors geminderd zijn. Geen vlees, geen brood, geen beleg, geen groente en geen zuivel meer in de aanbieding bij deze lokale Super de Boer. Enkel wat uitzonderlijke of luxe produkten die ik al nooit koop, dus nu ook niet meeneem. Gevolg: alles bij elkaar ben ik minder voordelig uit dan als de winkel wat meer vol ligt met aanbiedingen!

Voordelig, zo’n prijzenoorlog .. 🙁

Toevoeging:
Gelukkig hebben we hier ook een Islamitische Supermarkt die nog wel aan aanbiedingen doet en serieus goedkoop en goed is. Vandaag een kilo kippenbouten voor slechts 99 eurocent (waarbij trouwens opviel dat de kip echt leker vers ruikt, het is weer wat anders dan voorverpakt, naar niets ruikend vlees) en een kilo paprika’s voor 1,45 euro.