Op psycholoog.net staat dit (korte) artikel te lezen:

Een deel in de hersenen dat de maag beïnvloedt krijgt veel minder bloedtoevoer bij mensen die lijden aan het chronische vermoeidheidsyndroom of ME. Dat is aangetoond in onderzoek met hersenscans door de Royal Adelaide Hospital. De uitkomst van het
onderzoek betekent dat er een biologische oorzaak voor het ziektebeeld gevonden is. De oorzaak is niet psychisch, zoals eerst werd aangenomen. Met deze uitkomst wordt tegelijk duidelijk hoe het komt dat veel mensen die aan de ziekte lijden meestal ook klagen over hun ingewanden. (Sydney Morning Herald)

Nu niet meteen op de bank gaan staan springen. Dit artikel is enkele weken geleden ook langs gekomen en het zegt alles bij elkaar nog niet veel natuurlijk. Maar mocht ik er iets meer over vindne dan meld ik het natuurlijk even…

Overigens ben ik ook maagpatient 🙂