De Spooksollicitant: iemand die enkel solliciteert omdat dat verplicht is om de uitkering te behouden, niet omdat degene de baan wil hebben. Niets nieuws onder de zon, het bestaat al jaren. Het MKB irriteert zich hier blijkbaar mateloos aan en denkt er iets op gevonden te hebben.

DELFT – Werkgevers krijgen steeds vaker te maken met “spooksollicitanten”. (…) Daarom wil werkgeversorganisatie MKB-Nederland dat er meldpunten komen waar werkgevers slechte ervaringen met sollicitanten kwijt kunnen. “Het verschijnsel is niet nieuw”, zei donderdag A. van Delft, coÃrdinator sociaal beleid van het MKB. “Maar wij krijgen de laatste tijd wel vaker signalen hierover van werkgevers.” Bron: NU.nl

Zou het MKB zich ook realiseren dat dit verschijnsel zich andersom eveneens voordoet? Namelijk zodra iemand solliciteert via het CWI (Centrum Werk en Inkomen), de werkgever al snel de gedachte heeft dat ‘het wel niet veel soeps moet zijn’. Het stereotype beeld van een zogenoemde ‘uitkeringstrekker’ doemt snel op en kan genoeg rede zijn om iemand anders te nemen. Wat te denken van de bedrijven die nou eenmaal verplicht zijn de vacature bij het CWI aan te melden, maar dat al liever niet zouden doen. Ook veel verschillende werkgevers op je CV doet het niet goed tegenwoordig. Onmiddelijk wordt de sollicitant verdacht van ‘jobhopping’. Knap lullig in een tijd waar een vaste baan een luxe goed is verworden.

Buiten dit gezien lijkt het me sowieso een slecht plan. Liggen je kwaliteiten niet bij het solliciteren, loop je pardoes het risico als ‘spooksollicitant’ gezien te worden.

Een maatschappelijk debat over de ‘spookwerknemer’ lijkt me dan ook op zijn plaats …