Wie had dat gedacht, Australie heeft een negatief reisadvies uitgegeven over Nederland. Staan we zomaar tussen Afghanistan en Irak op een lijstje van landen waar een australier maar beter niet heen kan gaan. De rede: de vele overvallers en tasjesdieven die ons land bevolken. Voor je het weet ben je je portomonaie kwijt en als gedegen regering moet je daar wel een negatief reisadvies aan verbinden natuurlijk!

Typisch is overigens dat Nederland ineens beperkt lijkt tot Amsterdam. “Pick-pocketing is common around Amsterdam’s main tourist attractions, in restaurants and tourist accommodation, at Central Station and on public transport. There has been a significant rise in incidents of bag snatching on trains that operate through Schiphol Airport (the Netherlands’ major international airport at Amsterdam) and of foreign tourists being robbed in nightclubs and bars.”. Verder wordt er tevens gewaarschuwd voor frauduleuze praktijken.

Bij zoveel angst is het wellicht verstandiger gewoon maar thuis te blijven lijkt me.