Vannacht gebeurde het, een totale maansverduistering! Ik ben gek op nacht en maan en ook wel wat gevoellig voor maanstanden. Wie slaapt er wel goed bij volle maan tenslotte? En heeft u nooit de onrust van volle maan in uw lijf?

Enfin, zoals echte nachtbrakers betaamt hebben we natuurlijk tussen de gordijnen naar de sterrenhemel zitten gluren. En het was mooi zichtbaar. Ondanks de sombere voorspellingen over bewolking en mist was het hier kraakhelder. Vriendje heeft natuurlijk ook foto’s staan maken. Ze zijn zo goed als je van een webcameraatje mag verwachten …
[[image:maanlog.gif:maansverduistering:center:0]]

Natuurlijk zijn er veel mooiere foto’s te vinden op het net.
[[image:maansverduisteringk.jpg::left:0]]
[[image:redmoon.jpg:Gehele verduistering:center:0]]

Zo’n natuurverschijnsel heeft altijd iets romatisch, vindt u niet?