Laat ik maar beginnen te zeggen dat alles weer in orde lijkt te zijn. Vanavond zijn we ons rot geschrokken. We waren een puterspelletje aan het doen toen de hond wat kwam dralen en miepen. Vervolgens viel ze om tegen vriendjes bureaustoel aan, schokte met haar hele lichaam en d’r mond trok helemaal eng weg. Toen we opstonden probeerde ze meteen te lopen maar ze bleef naar links wegzakken en haar poten hielden haar niet meer. Ze verwachte duidelijk hulp van ons maar wat kan je voor haar doen.

Enfin, in paniek de dierenarts bellen, grondig de pest in krijgen op langzame bandjes en een trien die twee keer het adres wil hebben en vervolgens naar de dierenkliniek rijden. Toen we bijna daar waren hield het schokken en trillen op en werd ze wat rustiger. Eenmaal bij de dierenkliniek liep ze zelfs vrij normaal zelf naar binnen. Dierenarts heeft haar bekeken en denkt vrijwel zeker aan epileptie. Eventueel kan het een soort van ‘kortsluiting’ in de hersenen geweest zijn. Het zou theoretisch ook een kleine hartaanval of herseninfarct geweest kunnen zijn maar dat lijkt minder waarschijnlijk gelukkig. Ze heeft niets meegekregen, het is even afwachten hoe ze het verder zal doen. Als het epileptie is, krijgt ze vermoedelijk wel weer een keer een aanval maar daar kunnen weken overeengaan. Hopelijk blijkt dit een eenmalig iets. Mijn kat heeft een jaartje terug ook zo’n soort aanval gehad. Dat duurde veel langer maar die was na een paar uur weer helemaal de oude en heeft het niet meer terug gekregen.

Verder vond de dierenarts haar in goede conditie voor haar leeftijd. Prima gewicht, mooi, glanzend vel en een goede stand. Ze heeft wel een hartruis maar dat is al langer en niet ernstig. Verder beginnend staar maar buiten dat was alles goed. Dat pepte ons wel wat op, we waren erg bang dat we haar zouden verliezen toen ze de aanval kreeg. Ze wordt tenslotte in januari al vijftien en dat is een behoorlijke leeftijd voor zo’n beestje. Maar zo te zien kan ze nog even mee.

Wel wat vreemd, in de kliniek bleek ze al die tijd in de computer te staan als 23 jaar oud? Van mij mag ze dat zeker (in goede gezondheid) halen natuurlijk!!!