Alweer bijna twee weken voorbij, het werd weer eens tijd voor een updeetje. Vanuit het voornemen om wat af te vallen en vanwege het feit dat ik aangekomen ben door gebrek aan beweging, doe ik sinds een week of twee buikspieroefeningen. Elke dag en zit nu op de dertig per spiergroep. Dat lijkt misschien niet zoveel maar voor een MEer als ik is het nogal wat. Gekke is dat ik van de oefeningen zelf niet echt last heb, maar mijn lichaam verder meteen in puin stortte. Maar ik probeer het toch door te zetten in de hoop op een soort van gewenning. Als ik het maar stug elke dag blijf doen trekt mijn lichaam misschien wel bij. Dat mag nu wel eens gaan gebeuren trouwens, anders hou ik het niet lang vol vrees ik. Mijn vriend kan nu overdag de hond uitlaten en dat was mijn geluk, anders had ik het al opgegeven. Maar ik lijk wel iets stabieler te worden weer dus we zetten nog maar even door. Afvallen is er niet mee gelukt trouwens, maar mijn riem kan een ruim gaatje strakker, dus ikke erg blij.

Afspraken en briefjes werken vrij aardig. Heb netjes al mijn afspraken gemaakt en afgelopen en de afgelopen twee weken zeker zeventien briefjes geschreven ter herinnering. Mijn agenda ligt nog mooi te liggen maar ach, als de briefjes werken .. Een nadeel is wel, alles wat niet op briefjes staat vergeet ik direct. Van verjaardagen tot instanties, alles sijpelt zo mijn brein weer uit.

Het loslaten is een ander verhaal. Heb het spontane loslaten een tijdje vast kunnen houden tot gisteren. De schrik over Dobber en een afspraak vandaag waar ik enorm tegenop zag, trokken een blik herinneringen open. Toch gaat het nog altijd beter in vergelijking met een maand geleden. Denk er nog wel aan, maak me nog wel druk, maar lig er niet wakker van. Het scheelt toch alweer zo’n 10 uur op een dag, nog 14 uur loslaten per dag te gaan dus 😉

Ga van de week wel mijn lijstje voornemens weer eens bekijken en aanpassen. Ongetwijfeld volgt er dan nog wel een updeetje.