Vandaag was het StMaarten. De dag dat kinderen met lampionnen langs de deuren kunnen om te zingen in ruil voor enkele snoepjes. Ik heb nog nooit een zingend kind gezien voor mijn deur, maar blijkbaar is de traditie hier en daar wel in ere gehouden. En natuurlijk moest dat gepaard gaan met trieste incidenten.

AMSTERDAM – Opnieuw zijn dit jaar kinderen beroofd van hun bij elkaar gezongen snoepgoed voor Sint Maarten. Kinderen gaan op 11 november met lampionnen langs de deuren. Ze zingen Sint Maartenliedjes en worden hiervoor beloond met snoep. Het snoepgoed blijkt steeds vaker geliefd roversgoed van grotere kinderen.

In Amsterdam deden zich dinsdag meerdere incidenten voor. Een exact cijfer kon de politie dinsdag niet geven. “De meldingen variëren van grepen uit een snoepzak tot het daadwerkelijk intimideren van kleine kinderen”, zegt een politiewoordvoerder. De snoeproven deden zich in verschillende wijken in de stad voor. Verder lezen …

Waarvoor zit jij in de cel? Roofoverval vanwege een zakje drop …